Nie jesteś zalogowany.
#1 17-10-2009 23:33:35
- michal.niklas
- Użytkownik

- Od: Goleniów
Pozdrowienia od Michała z Goleniowa
Hejsan, hopsan
Od początku czytam rt i będę miał kilka pytań na forum, więc grzecznie będzie się przedstawić.
Powoli zbliżam się do 40-tki, mam żonę i trójkę dzieci: córka 11 lat, syn 7 lat i najmłodsza córeczka w wakacje skończyła roczek. Mieszkam w Goleniowe niedaleko Szczecina. Lubię jeździć z całą rodziną na wycieczki, a gdy pogoda marna (jak niestety teraz), to jeżdżę z moją wierną psinką. Właściwie jeżdżę codziennie w ramach spaceru psinki jak np. tu: http://www.panoramio.com/photo/11837029. Daje to rocznie ponad 3 000 km. Ujeżdzam Gianta Cypress, choć czasem zamiast spaceru z wózkiem jadę na Tournerze żony, bo tu mamy siedzonko dla dziecka. Poza rowerem bardzo lubię góry i w wakacje to góry wygrywają -- mam wtedy kilkanaście dni odpoczynku od roweru i jakoś tak od kilku lat nosidełko z dzieckiem na plecach
.
Pozdrowienia,
Michał
Ostatnio edytowany przez michal.niklas (17-10-2009 23:34:01)
#2 18-10-2009 11:37:54
Re: Pozdrowienia od Michała z Goleniowa
Witam witam kolegę rowerzystę
w tym roku jechałem przez twoje miasto czyli Goleniów. Szukałem noclegu po plebaniach
jednakże Goleniów ma tylko dwie parafie i niestety żaden z proboszczów nie chciał mnie ugościć. A ten od Chrystusowców mało mnie nie zastrzelił spojrzeniem
no ale znalazłem nocleg u sołtysa w Podańsku ![]()
Pozdrawiam Ciepło.
YamaroTTo
Dystanse: Rok 2009: 9627km (od 2007 r. 27645km)
Max Speed: Aktualna - 92.6 km/h Życiowy rekord: 92.6 km/h (z góry 2009)
Ostatnia wyprawa: PolandTour2009: Polska Dookoła Na Dwa Koła - Pamięci Huberta Jackowskiego (patronat RowerTour - Recenzja LISTOPAD 2009)
#3 18-10-2009 12:40:09
- billytalent
- Użytkownik

- Od: lubelskie
Nie ma to jak słynna polska gościnność ![]()
Non modo ars dicendi, sed etiam ars tacendi difficillima est
#4 18-10-2009 22:44:39
- michal.niklas
- Użytkownik

Pogadam z proboszczem jak przyjdzie po kolędzie
Chodzę do obu kościołów: do Chrystusowców (pw św. Katarzyny) najczęściej, bo jestem jego parafianinem, do drugiego, pw. św Jerzego, gdy córka szła do komunii i czasami jak pora mszy pasuje. Księża w obu wydają się w porządku.
OK. Ale ja tu o kościołach, zamiast o rowerach ![]()
W okolicach mamy kilka tras. Dookoła lasy, jeziora, górek mało, ale za to ścieżki leśne mogą być piaszczyste. Jest też sporo ładnych, starych kościołów (a miało o nich nie być
. Style przeróżne: ceglane, kamienno-drewniane, szachulcowe.
Noclegi też się znajdą. Ostatnio przeczytałem, że przy basenie Fala oddano hostel. Informacje o noclegach i trasach turystycznych, mapy itp. można znaleźć na stronach WWW gminy: http://www.goleniow.pl.
W Goleniowie mamy też 2 sklepy rowerowe. Jeden handluje rowerami Kross. Drugi ma znacznie większy wybór i prowadzi go zapalony rowerzysta: Marek Gąsior. Mają swój zespół startujący w maratonach. W razie problemu ze sprzętem można walić jak w dym, bo mają całkiem niezły serwis. Więcej na ich stronie http://www.bikemultisport.pl/.
Z Goleniowa pochodzi tez Sylwek Czerwiński, który ma niesamowite wyprawy po Europie i Azji. Nie znam go osobiście, ale często można poczytać o jego wyprawach w lokalnej Gazecie Goleniowskiej. Więcej o Sylwku można znaleźć na http://www.kroplaswiata.com/. Może rt by się z nim skontaktował i zaproponował jakiś opis wyprawy, bo na mnie jego dokonania robią wrażenie.
Ostatnio edytowany przez michal.niklas (18-10-2009 22:45:11)
#5 31-10-2009 11:30:19
- michal.niklas
- Użytkownik

yamarotto, to chyba w nowym rt Twój opis trasy dookoła Polski ![]()
Gratuluję super trasy i szkoda, że moje miasto trochę słabo wypadło.
Pozdrawiam,
Michał
#6 01-11-2009 00:29:23
michal.niklas napisał:
yamarotto, to chyba w nowym rt Twój opis trasy dookoła Polski
Gratuluję super trasy i szkoda, że moje miasto trochę słabo wypadło.
Pozdrawiam,
Michał
Hehe, zgadza się
moja recenzja z wyprawy
..... trasę powtórzyłbym z 1000 razy, po prostu jak teraz sobie myślę o wyprawie to aż dech zapiera
takie przeżycie trzeba powtórzyć kilka razy ![]()
Dystanse: Rok 2009: 9627km (od 2007 r. 27645km)
Max Speed: Aktualna - 92.6 km/h Życiowy rekord: 92.6 km/h (z góry 2009)
Ostatnia wyprawa: PolandTour2009: Polska Dookoła Na Dwa Koła - Pamięci Huberta Jackowskiego (patronat RowerTour - Recenzja LISTOPAD 2009)
#7 10-03-2010 07:02:29
- michal.niklas
- Użytkownik

W najnowszym rt zauważyłem zdjęcie goleniowianina, Łukasza Bujko. Niedawno osiągnął niezły sukces sportowy:
"Goleniowianin Łukasz Bujko wygrał ostatecznie klasyfikację generalną Pucharu Świata na sezon 2009/2010 w konkurencji scratch!"
http://www.gazetagoleniowska.com/materi … ,7270.html
Żona uczyła go fizyki w gimnazjum.